Resultaten premiekeuring Torhout 2022 online!

De resultaten van de premiekeuring in Torhout zijn vanaf nu te raadplegen op de website!

Na een jaartje weg van de jaarmarkt, ging de keuring opnieuw door op de vaste locatie in het centrum van Torhout. De buien op de heenrit voorspelden niet veel goeds voor de dag. Bij aankomst waren de weergoden ons goed gezind en het bleef droog tot in de namiddag. Door de late start (10u30) hadden we ruim de tijd om de paarden te controleren en te meten. 

Bij de veulens werden enkele toppers voorgesteld met als vader Fjell Finn. Veulenkampioen werd het merrieveulen Zarine van stal Smeshof. De jeugdreeks werd gedomineerd door 2 volle zussen met als vader Fjell Finn. De oudste, Willa van de Veugelhutte werd dan ook jeugdkampioen. 

Na de lange middagpauze gingen we verder met het keuren van de merries en ruinen. Uit de reeksen merries werd Streya van ’tWulpenhoeveke, merrie kampioen. Tussen de regenbuien door werden de ruinen gekeurd met als kampioen Ventus van de Caesaarshoeve. Uit al deze kampionen werd de dagkampioen gekozen wat nieuw was sinds dit jaar. Dagkampioen werd het veulen Zarine van stal Smeshof, eigenaar Boone Guido uit Westvleteren. Als afsluiter werd uit de overblijvende paarden de best getoiletteerde gekozen. Viola van de Caesaarshoeve. Na een lange dag konden we om 17u afsluiten.

Verantwoordelijk bestuurder Torhout 2022.
Frans Gillis