HENGSTENKEURING

Graag nodigen wij u van harte uit voor de hengstenkeuring op 25 maart 2023! 

Deze wordt georganiseerd op de site van de LRV te Oud-Heverlee. Alle informatie rond de hengstenkeuring vindt u op deze pagina terug. Hengsten inschrijven voor deze dag kan via de gekende digitale inschrijvingsformulieren welke terug te vinden zijn op deze pagina. We verwijzen graag nog eens naar het fokkerijreglement, terug te vinden op de pagina “Bestanden” in de balk helemaal bovenaan de website. Eveneens de proeven zijn daar terug te vinden. In die documenten wordt alles rond het verloop van de hengstenkeuring nauwkeurig beschreven. 

Praktische info

Inschrijven

Inschrijven tot en met 12 maart 2023 voor de keuring en tot en met 18 maart 2023 voor de maaltijd:

Uw hengst inschrijven voor de hengstenkeuring? 
Klik op onderstaande knop: 

Uw hengst inschrijven voor een thuiskeuring? 
Klik op onderstaande knop: 

Wens je in te schrijven voor een maaltijd? 
Klik op onderstaande knop:  

Hengstenkampioenschap

Voor het eerst sinds heel lang zal er weer een hengstenkampioenschap zijn op de Belgische hengstenkeuring! De hengst met hoogste punten zal officieel benoemd worden tot hengstenkampioen, wat tot op heden niet zo was. 
 Het hengstenkampioenschap wordt aangeboden door: Sonar Architecten. Sonar is een middelgroot architectenbureau gefocust op industriële projecten. Voedingsbedrijven zijn onze preferente cliënten. Het implementeren van complexe productflows is onze specialiteit. Daarbij wordt het uitwerken van omvangrijke en ingewikkelde constructies niet geschuwd. Daarnaast verzorgt Sonar ook het ontwerp en opvolging van klassieke industriebouw, meergezinswoningen en groepswoning- en individuele woningbouw.

Beknopte richtlijnen

  • Verplichte deelname voor alle hengsten die wensen gekeurd te worden voor de openbare dekdienst van het jaar 2023.
  • Voor hengsten die zich voor de eerste maal aanbieden (jonge hengsten geboren in 2020, alsook alle oudere hengsten die voor de eerste maal komen) is normaal – geen orthopedisch – hoefbeslag toegelaten.
  • De vrijgestelde hengsten die wensen deel te nemen, schrijven zich in aan dezelfde voorwaarden.
  • Lees aandachtig het fokreglement voor de volledige richtlijnen in verband met de hengstenkeuring!

Documenten

Alle nodige documenten voor de hengstenkeuring vindt u terug op de pagina “Bestanden” bovenaan deze website, u komt sneller op die pagina terecht door op onderstaande knop te klikken. Alle documenten rond de hengstenkeuring staan hieronder opgesomd, ook deze geven uit op nodige documenten:

Verdere informatie

Deelnemers 2023:

Planning 2023:

Resultaten hengstenkeuring 2023: